Školní jídelna

Jak se u nás vaří

 

Zásady pro sestavování jídelního lístku a přípravu jídel

 

Jídelní lístek je sestavován v souladu s požadavky na plnění Spotřebního koše, který je součástí vyhlášky o školním stravování. Pomůckou při jeho sestavování je také dokument – Nutriční doporučení MZ ke spotřebnímu koši ze dne 1.9.2015.

 

K vaření jsou používány denně pouze čerstvé suroviny!

 

Polévky se připravují ze základního vývaru z čerstvého masa, kořenové zeleniny a koření, nikoliv z polotovarů.

 

Vzhledem k plnění spotřebního koše zařazujeme častěji zeleninové a luštěninové polévky.

 

Hlavní jídla

Pro přípravu hlavních jídel používáme pouze kvalitní libové maso. Pravidelně zařazujeme kuřecí, krůtí, králičí, vepřové nebo hovězí maso, 2x do měsíce vaříme ryby.

 

Doplňky a nápoje

Děti dostávají dle finančních možností zeleninové saláty, čerstvé ovoce, mléčný výrobek, moučník.

Jako nápoje jsou podávány ovocné  čaje, ovocné sirupy bez konzervantů a umělých barviv, ředěné džusové koncentráty, mošty.

Každý den je k dispozici voda s  citrusovými plody, nebo čistá voda.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení